No em crec això d’Eurovegas

Acabo d’enviar el següent text al President Mas per a explicar-li que no em puc creure el que llegeixo sobre com el Govern està a favor d’aquest complex d’oci.

Si voleu enviar un missatge al President ho podeu fer a la seva web:

http://www.president.cat/pres_gov/president/ca/president-mas/contactar.html

“Molt Honorable President Mas,

Últimament plouen les notícies sobre com el seu govern s’està implicant força a donar suport a un projecte per a portar un complexe d’oci de l’estil de Las Vegas a Barcelona. Però jo no m’ho crec. No m’ho crec perquè el seu partit defensa un model de turisme de qualitat per al nostre país. Perquè vosté mateix ha afirmat que Catalunya ha de ser la Massachusetts del Mediterrani o la Holanda del Sud, i que nosaltres som un país seriós. I això no encaixa amb Las Vegas.

No em crec que vulguin portar Eurovegas a Catalunya perquè sembla ser que el projecte espera trobar dos terços del finançament del projecte per bancs locals. Vol dir això que els diners del futur rescat europeu anirien a parar a finançar Eurovegas? Vol dir que és la millor manera d’emprar aquests diners?

No m’ho crec perquè amb els diners que costa aquest complex es poden crear moltes empreses d’alt valor afegit o impulsar les ja existents mitjançant excempcions o rebaixes fiscals que les permetin crèixer i ser competitives a escala global. Estic segur que el seu govern n’és conscient.

No em crec que es plantegin autoritzar Eurovegas perquè s’haurien d’adaptar lleis antitabac, lleis urbanístiques, lleis fiscals i de treball especialment per a aquest projecte. Des de quan un país s’adapta a una empresa? no hauria de ser al revés?

I perquè no em crec que es vulgui tirar endavant un projecte que associarà Barcelona i Catalunya per sempre més amb oci i joc tipus Las Vegas i tot el que això comportarà.

Perquè no crec que crear una quantitat encara indefinida de llocs de treball de baixa qualificació i baixa remuneració és una raó prou poderosa com per a decantar el gir estratègic de país que la creació d’aquest complexe suposaria. Economia de turisme low cost en comptes de economia basada en el coneixement i amb un turisme respectuós amb l’entorn.

Catalunya és un pais petit, no com els Estats Units, que es poden permetre tenir una Nevada i un Massachusetts. Nosaltres hem d’escollir.

Perquè no em crec que a aquestes alçades vuilguin tirar endavant un projecte que potencialment afavorirà el sector de la construcció després de la bombolla immobiliària que encara s’està desinflant. En comptes de definitivament girar fulla i posar rumb cap a un país d’empreses d’alt valor afegit i sostenibilitat.

Per tot això no em puc creure que el seu govern estigui a favor d’aquest projecte.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *