Crida per una sola candidatura que declari la independència de Catalunya

Us faig arribar un manifest signat per 17 membres de Reagrupament de l’estranger, agrupats a la Vegueria d’Exteriors, en representació dels 74 membres de la Vegueria i que expressa el nostre posicionament en referència als esdeveniments produïts darrerament a l’escena política independentista.

Els catalans residents a l’estranger, reagrupats o simpatitzants a favor de la independència, reunits dins de la Vegueria d’Exteriors, volem manifestar la nostra perplexitat a la fragmentació produïda en les darreres setmanes en torn a la candidatura unitària i transversal que proclami la independència al Parlament de Catalunya.

Des de l’exterior dels Països Catalans els catalans que vivim a Alemanya, Brasil, França, Euskadi, Suïssa, Canada, Estats Units, Finlàndia, Holanda, Escòcia, Anglaterra, Bèlgica, Colòmbia, Argentina, Sudàfrica, Irlanda, Bahrain i Mèxic estem duent tot tipus d’activitats per difondre i guanyar el suport internacional per la independència de la nació catalana. En aquest sentit entre altres activitats, hem organitzat la manifestació de Brussel·les i Ginebra, hem creat i organitzar els referèndums a Holanda, Suïssa, Irlanda, Essen, Hamburg i Toronto i actualment estem col·laborant amb el d’Estats Units. També col·laborem amb el col·lectiu Emma en donar resposta a les noticies esbiaixades que es publiquen els mitjans de comunicació internacionals.

Tota aquesta tasca que hem realitzat i la que en aquests moments estem fent per ajudar a fer entendre als ciutadans de tot el món la reivindicació de la independència de Catalunya, s’ha realitzat d’acord amb la idea d’aconseguir que la comunitat internacional ens doni suport que quan el Parlament proclami la independència. Creiem que totes aquestes accions que s’està duent a terme, tant a Catalunya amb els referèndums populars i la gran Manifestació del 10J, com les que s’han fet o es pugin continuar realitzant a l’estranger, no serviran de res si a la institució de màxima representació democràtica dels catalans com és el Parlament de Catalunya no hi ha un grup nombrós de diputats disposats a proclamar la independència.

Per aconseguir-ho, fem una crida perquè només hi hagi una candidatura unitària de tots els independentistes que estem d’acord amb la proclamació d’independència al Parlament. Creiem que ningú pot obviar la feina i el treball que milers d’independentistes que pertanyien a diferents grups o partits polítics hem realitzat durant aquests darrers dos anys que han permès arribar en un context històric molt favorable a aconseguir la llibertat de la nació catalana. En aquest sentit i considerant el poc temps que queda fins a la convocatòria d’eleccions, estimem que la candidatura ha de ser a partir d’una coalició de tots els partits o grups polítics, més que la d’una candidatura tancada basada en un sol partit o grup polític.

Per això celebrem la crida que ha fet Joan Carretero el dissabte 31 de Juliol a Arenys de Munt a fer una coalició entre Esquerra Republicana de Catalunya, Reagrupament Independentista, Solidaritat Catalana i la resta de partits i grups polítics que hi estan d’acord amb la candidatura per proclamar la independència.

Els sotasignats fem una crida al seny, a la seriositat i sobretot al patriotisme de tothom, principalment als líders de cadascuna de les formacions polítiques independentistes perquè al final s’arribi a un acord per aconseguir la candidatura més potent i unitària, que permeti proclamar la independència de Catalunya.

Sotasignats

Manel Bargalló – Consultor d’una multinacional alemanya (Kalrsruhe – Alemanya)

Miquel Marzabal – Dissenyador gràfic (Amsterdam – Països Baixos)

Albert Martí – Consultor de telecomunicacions (Guadalajara – Mèxic)

Marc Esteve – Economista (Dublín – Irlanda)

Matilde Romagosa – Hamburg Decideix (Hamburg – Alemanya)

Venceslau Pons – Filòleg (Cracòvia – Polònia)

Anna Ginestí – Filòloga Clàssica (Munic – Alemanya)

Josep Lluís Pérez de Arce – President del Casal Català de Toronto (Toronto – Canadà)

Pere Baladron – President del Casal Català d’Essen (Essen – Alemanya)

Josep Graupera – Empresari (Bucaramanga – Colòmbia)

Francesc Aran – Empresari (Bahia – Brasil)

Dolors Ferrer – Empresària (Zurich – Suïssa)

Francesc Xavier Gómez-Olivé – Metge ( Sudàfrica)

Mercer Batista – Artista (Amsterdam – Països Baixos)

Josep Font – Empresari (Buenos Aires – Argentina)

Salvador Constant – Informàtic (Tennessee – Estats Units)

Carme Calderer – Presidenta del Casal Català de Minneapolis (Minnesota – Estats Units)

En nom del 74 membres de la Vegueria d’Exteriors de Reagrupament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *