La resposta adient

Montilla

Estic veient passar els esdeveniments des de la distància i no puc entendre les reaccions de la nostra classe política. Els catalans no podem empassar-nos aquest atac com si res hagués passat.

Recopilació fins ara. En Montilla ha convocat una manifestació però després ha dit que no l’encapçalarà. Després en Mas ha advertit al senyor Zapatero que vagi amb compte amb el que diu o no podrà comptar amb CiU. Disculpi senyor Mas? advertències? a aquestes alçades? ara calen fets, i fets dràstics. ERC, bé, ja sabem que ERC mai fa res. Al meu parer haurien com a mínim d’haver trencat el tripartit per coherència. D’altra banda, ja ho haurien d’haver fet fa molt de temps, no ho faran ara.

Al meu parer només hi ha dues sortides dignes per als diputats catalans al Congreso de los Diputados.

Una: Marxar, enretirar els diputats a les Cortes Españolas.

Dues: Boicotejar, des del Congreso de los Diputados, qualsevol iniciativa de govern espanyola. Així de fàcil, si ells no ens volen el que no podem fer és contribuïr a la governabilitat d’un estat contrari als nostres interessos.

No pot ser que CiU tingui més sentit d’estat espanyol que el PP o el PSOE. Amenaçar de farol com acaba de fer en Mas sense la voluntat d’arribar a complir-ho és contraproduent ja que l’enemic et perd tot el respecte (com si encara ens en tinguèssin cap de respecte, per altra banda).

Desgraciadament sé que res d’això no passarà. La classe política catalana està formada per partits dependentistes o per polítics porucs i acomplexats que en la seva majoria no tenen cap professió prèvia a la política i una educació que en la majoria dels casos no és exactament exemple d’exel·lència. Com hem pogut deixar que aquests personatges ens representin?

En quant a la manifestació del dia 10. Alguns independentistes pensen que no és bona idea anar-hi ja que aquesta serà instrumentalitzada pels mitjans dependentistes per a justificar que els catalans volen l’estatut. La meva opinió és que, al contrari, hem de convertir la manifestació en un crit per la independència. Si El Periódico o La Vanguardia volen treure la foto com a mínim que els costi trobar-ne una que no estigui plena d’estelades i pancartes per la independència. Tot el món tindrà els ulls posats a Catalunya aquell dia i hem d’intentar que aquesta manipulació els surti malament. Deixem-los que facin el ridícul.

Foto: Marc Martí

6 thoughts to “La resposta adient”

 1. A qui l’importa Espanya i el seu govern, TC, els PSOEs i Montillas, els CiU i els que encara defensen l’estatutet, federalismes o concerts i cullonades similars a hores d’ara?

  Tots sabem qui hem de votar!

  Visca els partits que volen alliberar-nos del jou!

  Visca la Democràcia!
  Visca la Constitució Catalana!
  Visca la Llibertat!
  Visca Catalunya Estat!

 2. Gràcies Vicenç, hem de defensar-nos amb les eines democràtiques que tenim, i una d’elles és defensar els interessos de Catalunya, que passen per no facilitar la tasca del govern espanyol de torn.

 3. Si som tants els que ho veiem clar, com és que els polítics encara tenen por d’actuar? Sort que tenim les eleccions ben aviat i es trobaran la nostra resposta a les urnes.
  Endavant independentistes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *