De què té por el Sr Mas?

2010-06-17 Artur Mas

L’Artur Mas ha fet recentment unes declaracions dient que per a ell el país no estava “madur” per a votar sobre la independència. Podem deixar que el líder del partit que, segons les enquestes, podria guanyar les eleccions al Parlament pensi d’aquesta manera i no passi res?

Per començar, dir que el país no és madur és un greu menyspreu cap al poble català i evidència un complexe d’inferioritat molt seriós. El poble català és perfectament madur com per a decidir el seu futur lliurement i democràtica ja que decideix cada dia sobre tot tipus d’afers.

En què es basa l’Artur Mas per a pensar que el poble català no vol decidir sobre la independència? És possible que tingui informes secrets que contradiuen tota evidència? Després que més de mig milió de catalans hagin votat als referèndums d’independència i que milers més ho facin demà. Després que totes les enquestes publicades per la UOC o inclús medis dependentistes com La Vanguardia i El Periódico que diuen que la majoria de catalans i catalanes són favorables a un estat propi i que la majoria dels votants de CiU també en són favorables.

De què té por? Que els votants de CiU contraris a la independència el deixin de votar? Que no el voten pas ara aquells que sí que en són favorables?

Necessitem líders que exerceixin com a tals. En moments de crisi calen persones que siguin capaces de liderar la transició entre dos projectes. No necessitem en Mas per fer de “gestor” de les engrunes que rebem d’Espanya.

Diu en Mas que “primer s’ha d’arreglar l’economia” i després pensarem en la independència. En aquest sentit la primera mesura ha de ser la d’alleujar allò que ens fa arrossegar, que ens frena. Una de les primeres coses a fer en aquest sentit és deixar de formar part d’un estat que ha dilapidat els diners catalans i europeus en projectes faraònics impossibles de rendibilitzar com l’AVE, que deliberadament menysprea les infrastructures a les àrees més productives com el corredor mediterrani per tal d’imposar la seva visió centralista, que ens aplica un dèficit fiscal insuportable i que s’està enfonsant ràpidament gràcies a la crisi.

Ara que finalment ha quedat palès que l’encaix a Espanya és del tot impossible, que no està preparada per a ni tan sols acceptar l’Estatutet, necessitem algú que catalitzi el desig d’avançar cap a la llibertat del nostre país, no algú que demani un impossible concert econòmic.

Per a mi el millor mètode per a assolir la independència és mitjançant la declaració unilateral al Parlament però ara que s’estan explorant altres vies, com la iniciativa popular d’en Tena, realment volem tenir al Parlament partits que s’autoanomenen catalans però que votarien en contra de fer el referèndum? Com es pot estar en contra de la llibertat del teu país? Això contradiu els mateixos estatuts de CiU que diuen clarament que el seu objectiu és el d’aconseguir el nivell màxim d’autogovern per a Catalunya.

Les paraules d’en Mas no són les d’un líder, són les paraules de la por. De què té por el Sr Mas?

A les properes eleccions l’objectiu dels catalans ha de ser el de crear una majoria al Parlament favorable a la independència. Tingue’m-ho en compte a l’hora de votar.

Foto: Xavier Trias

8 thoughts to “De què té por el Sr Mas?”

 1. Els catalans estem farts i cansats d’Espanya i la seva “democràcia”?
  Els catalans estem farts dels polítics que tenim al Parlament, tant prudents que s’han convertit en uns covards?

  Doncs només hi ha una solució! I mira que n’és de fàcil!

  Votem qui ens digui que vol la llibertat de Catalunya.
  Votem qui ens digui que vol que Catalunya sigui el quart estat d’Europa i no el penúltim.
  Votem qui ens digui que vol un futur millor per a nosaltres, els nostres fills i els nostres avis.
  Votem qui ens ho digui ara i no quan siguem lliures i estat!

  Si hi ha algú que no vulgui això tranquils, ja treballarem nosaltres pels vostres fills per tal d’aconseguir el que no sou capaços de fer per a ells!

  Visca la Constitució Catalana!
  Visca la Llibertat!
  Visca Catalunya Estat!

 2. Ja que hi ha qui parla en nom dels catalans, dic jo: Els europeus estem farts dels catalans.

 3. Benvolgut Albert,

  Sóc el de la pàgina web TancamentDeCaixes.

  Certament els comentaris de’n Artur Mas son un greu error polític. Dic això doncs no pot menystenir el grau de maduresa del poble català per tal de justificar el seu NO a un referèndum per la independència i, a la vegada, afirmar que demanarà el Concert Econòmic.

  Hi veig dues possibilitats; la primera és que en Mas cregui que pot convèncer Madrid de deixar d’ingressar 22.000 milions d’euros anuals provinents del nostre dèficit fiscal i la segona que, tot sabent que és impossible, subestimi la inteligència dels catalans.

  Les dues casuístiques em semblen prou greus i, al meu mode de veure, el desacrediten per presidir la Catalunya del 2011..2014 que serà decissiva pel seu sosteniment o, diguem-ho clar, per la seva desaparició com a territori diferenciat i de progrés.

  Una Catalunya saquejada per Espanya no podrà tirar endavant en un mar de dificultats econòmiques extremes mundials. I la única sortida pels catalans és aturar el robatori secular al que ens té sotmesos la Gran Castella. Fins i tot en Montilla, gens sospitós d’independentisme, ha reconegut que Espanya existeix gràcies a Catalunya.

  Realment n’estic fart de polítics mesquins i col·laboracionistes. Tant de bo aparegui un líder honest abans de les properes el·leccions.

  Una abraçada i felicitats per Catalonia Direct.

 4. Gràcies pel teu comentari Pere, estic d’acord en que la siutació requereix de líders que sàpiguen fer avançar la societat catalana amb valentia no els polítics porucs i provincians que tenim.

 5. En català hi diem “De què té por en Mas?”, encara que vosaltres podríeu dir en un tast castellanitzat “De què té por el senyor Mas?”. Ara bé, en català mai diríem “Sr” com vosaltres dieu. Apa, siau!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *